tiistai 8. toukokuuta 2012

Varissuo, Turku


Vaikka Varissuo on muutaman kilometrin päässä Turun keskustasta, sinne on hyvin helppo päästä. Sinne voi pyöräillä Vanhan Littoistentien vartta kulkevaa pyörätietä pitkin, ja jos pyörää ei ole käytössä, bussit 32 ja 42 kulkevat koko päivän 10 minuutin välein.

Varissuolla piilee kätketty aarre: Varissuon Työttömät ry:n kirpputori, joka sijaitsee entisellä Majanummen koululla. Paikalle löytää helposti: bussista jäädään Varissuon liikekeskuksen kohdalla (se oli aikoinaan hyvin moderni: Pohjoismaiden ensimmäinen tien yli rakennettu liikekeskus!), noustaan portaat ylös liikekeskuksen toiseen kerrokseen ja jatketaan suorassa kulmassa samalle puolelle tietä, jolle bussi jätti. 

Majanummen koulu on noin viidenkymmenen metrin päässä liikekeskuksesta metsikön keskellä. Jos perheessä on lapsia, heidän kaipaamaansa actionia voi löytää koulun pihapiiriin rakennetusta perhepuistosta, jossa on muun muassa kiipeiltävä merirosvolaiva.

Työttömien yhdistyksen kirpputori ei ole suuri, mutta sen edullinen hintataso ilahduttaa. Puserot kaksi euroa, hameet kolme euroa, mutta edullisempia poikkeuksiakin näkyy löytyvän. Pikkutavarat lähtevät pilkkahintaan, kuten ostamani 80-luvun ompelulehdet kaavoineen, 10 senttiä kappaleelta. Naisten vaatteista tekee parhaita löytöjä 80-90-luvusta kiinnostunut pukeutuja; itse löydän hienon pinkkiraitaisen muovivyön. Lasten vaatteita on tarjolla melko paljon, mutta suurin osa niistä ei edusta läheskään uusinta muotia; kodintavaraa puolestaan suhteellisen vähän (tai sitten se käy parhaiten kaupaksi eikä jää hyllyihin).

Kirpputorin eteisessä on antelias ilmaiskori. Se on fiksua ja saa myös ei-täydellisen tavaran kiertoon. Löydän pliseeratun mekon, jossa on yksi ehkä tupakantuhkasta tullut reikä ja pari nyppyä, muttei mitään, minkä kanssa ei voisi elää. Tämän jälkeen on hyvä nauttia kahvi ja pala juustokakkua ostoskeskuksen kahvila-konditoriassa! Tavallisesti käyn myös Idän basaarissa, joka on etnisten ruokien ystävän paratiisi, mutta nyt bussi osuu juuri kohdalle.

Mitä ostin?
- vaaleanpuna-valkoraitainen vyö
- pieni mintunvihreä käsilaukku
- Burda-käsityölehtiä
- mustat kävelykengät
- ilmaiskorista 70-luvun pliseerattu mekko, 80-luvun Karhun urheilupaita, vanha miesten valkoinen kauluspaita, kukallinen vyö, kaksi huivia, lisää Burda-lehtiä

Mitä maksoin?
3,40 euroa


Ilmainen mekko, ilmaisia Burda-lehtiä, kahden euron kävelykengät.

Varissuolta palatessa kannattaa hypätä bussista noin kilometrin päässä Pääskyvuoren ostoskeskuksella. Siellä sijaitsee Linkki-Kirppis, jota varsinkin lapsiperheet kiittävät hyväksi löytöpaikaksi. Lastentavaraa ja -vaatteita onkin paljon, ja hinnat enimmäkseen kohtuulliset.

Hyllykirppiksen jokainen myyntipaikka on täynnä, ja ostajiakin riittää. Vain harvalla paikalla myydään uutta tavaraa, monien hyllykirppisten perusriesaa. Muutamalla pöydällä on keräilytavaraa, joka on hinnoiteltu tavaran keräilyarvo tuntien.

Itse en ole löytänyt pojan taaperovuosien jälkeen Linkki-Kirppikseltä kovin monta juttua, mutta nyt tärppää: kahdet näyttävät klipsikorvikset 80-luvulta (en voi käyttää läpikorvan korviksia) ja aito 60-luvun alun Mad Men -mekko upealla kuosilla! Juhlaa! Punainen helmasta pliseerattu hame pääsee myös mukaan. Rakastan kirpputorien niin sanottuja mummopöytiä, joista usein löytää esimerkiksi hauskoja koruja halvalla, mutta täällä niitä on suhteessa vähän.

Mitä ostin?
- sini-vihreä-ruskea-valkoinen 60-luvun alun puku
- punainen pliseerattu hame
- kahdet korvikset

Mitä maksoin?
8,70 euroa

Mad Men -mekossa on oudon pussimainen yläosa, mutta ompelukoneella siitä selvitään.

2 kommenttia:

  1. Onpa upeat värit ja kuosi tuossa sinivihreässä mekossa! Jos mieleesi tulee koskaan luopua siitä, tiedät, mistä minut löytää...

    VastaaPoista
  2. Tiedän kyllä ja pidän mielessä!

    VastaaPoista