sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Laihia ja Isokyrö

Terveisiä pitkältä kirppismatkalta! Starttasimme Raumalta, josta matka kävi Merikarvian kautta Kristiinankaupunkiin, Vaasaan ja sieltä vielä Seinäjoen kautta Kokkolaan. Tämän grand tourin tuloksia julkaistaan täällä vähitellen. Aloitetaan Laihialta ja Isokyröstä, joista pyyhkäisimme ohi nopeasti, mutta ei suinkaan vailla kirppiskokemuksia.

Laihialla piti nettitietojen mukaan olla kaksi kirpputoria, ja molemmat löytyivätkin. Lisäksi matkalla Vaasasta Laihialle viitisen kilometriä ennen kuntakeskusta huomasimme tien varressa hyllykirppiksen, joka oli kesälomalla; valitettavasti osoitetietoja ei ole tarjota. Laihian Työnhakijoiden kirppis sijaitsee söpösti rautatieasemalla, vanhassa asemarakennuksessa. Tästä ovesta sisään:Kirpputorilla on vuokrattavien hyllypaikkojen lisäksi myös pieni lahjatavarapuoli. Hyllypaikat olivat täynnä ja tavaraa mukavasti, suurin osa tyypillistä uudehkoa vaatetta ja kodintavaraa. Parilla paikalla oli vanhempaakin juttua, kuten nämä loistavaa kyllä oikean kokoiset kävelykengät ehkä jopa 40-luvulta, hinta 3 e.


Kenkien lisäksi ostettiin yksi vanha pokkari ja punaiset puiset 60-luvun suola- ja pippurisirottimet. Hintataso oli kaikkiaan kohtuullinen, vaikka se hyllykirppiksillä aina vähän vaihtelee. Ilmoitustaulun perusteella seudulla on kesällä paljon kirppistapahtumia:


Laihian helluntaiseurakunnan lähetystori sijaitsee keskustassa Kauppatiellä, ja sinne oli helppo löytää. Harmi vain, että olimme myöhässä - se oli sulkenut ovensa tuntia aiemmin. Jatkoimme siis valtatietä Isokyröön päin. Siellä olimme kymmentä vaille viisi, ja ehdimme nipin napin kirppis Sirppiksen ovista sisään.


Kirppiksen tiloissa on ilmeisesti ennen ollut ruokakauppa. Tilaa riitti kahdessa eri tasossa (ei kerroksessa sentään), ja hyllyillä oli mukavasti täytettä. Harmi kyllä meidän seurueemme ei täältä löytänyt kovin paljon sopivaa. 20 sentin korista löytyi yksi Husqvarnan 50/60-luvun kolmionmuotoinen muovimuki, ja ihan loppumetreillä löytyi pöytä, jossa oli vintagevaatetta. Saalis: jakku 50-luvulta, 2 e, jakku 60-luvulta, 10 e, huopahattu 50-luvulta, 5 e. Taas hyvä esimerkki siitä, että yksikin kiinnostava myyntipaikka voi riittää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti