sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Rovaniemi

Rovaniemellä on vajaat kymmenen kirppistä, joista pääsin tutustumaan kolmeen - kiitos paikallisen tutun, joka kierrätti minua autolla. Ensimmäinen etappimme oli melko uusi hyllykirppis Vintikki.


Vintikissä oli ehkä parisataa hyllypaikkaa, kaikki varattuja, ja lisäksi huonekaluille ja vitriinitavaralle oma osastonsa. Paikka oli sen verran sokkeloinen ja monet pöydät valitettavan täyteen tungettuja, että kuvasin kovin vähän; tässä kuitenkin Nanny Stilliä fanittavalle pari Pajazzoa vitriinistä.


Vintikin taso oli varsin vaihteleva, painottuen uuteen tavaraan. Nuori nainen tai pienen lapsen vanhempi tekisi täällä varmasti löytöjä. Hintataso on melko matala, suhteellisen matala jopa niissä pöydissä, joissa myynnissä oli keräilytavaraa kuten astioita tai peltipurkkeja.

Omat ostokset Vintikistä olivat vanha LP-levy, jossa euroviisuhittejä suomeksi käännettyinä (1 e), vintagejakku kai 60-luvulta (1 e) ja ruudullinen villakangastakki 70-luvulta (10 e).

Matka jatkui ihan lähellä sijaitsevaan Varastotien kirppikseen.


Varastotien kirppis oli suuri, kaksikerroksinen ja melko täynnä. Perimmäisessä nurkassa oli osasto huonekaluille; olisin huolinut esimerkiksi tämän peilin kotiini, mutta kuljetusmatka olisi ollut turhan pitkä.


Kaunis oli myös tämä 50-luvun sohvapöytä, eikä kalliskaan.


Osa astioista oli erillisellä osastolla teemoittain ja vähän väreittäinkin järjestettynä - ehkä paikan omistajan omaa myyntiä?


Varastotien kirppiksellä oli paljon astioita, jotka saivat sydämen läpättämään, mutta mukaan lähti vain mintunvihreä kahvallinen Rörstrandin uunivuoka 50-luvulta (3 e, kannessa pieni vika). Tämän söpön helmitaulun olisin voinut ostaa lahjaksi, jos olisin keksinyt, kenelle.


Varastotien kirppikseltä ajeltiin SPR:n Konttiin. Kontti sijaitsee teollisuusalueella - valitettavasti en osaa kertoa näiden kirppisten sijaintia suhteessa vaikkapa Rovaniemen keskustaan, koska istuin vain auton kyydissä ja kuski tiesi, mihin mennä. Osoite on kuitenkin Teollisuustie, mikä kertoo alueesta olennaisen.

Kontit ovat suuria tavaratalomaisia kirppiksiä, niin tämäkin. Lahjoitustavaroita myyvän Kontin valikoima koostuu pääosin melko uudesta tavarasta, vaatepuolella hallitsevat H&M ja muut vastaavat. Äitiysvaatteita oli koko rekillinen, liekö seudulla sen verran uskonnollisuutta! Paikallisväriä myös tässä kopassa.


 Muutama vanha bongaus kuitenkin tämän vuosituhannen tavaran seasta. Räväkkä kasarihaalari.


Nalle, jonka ilmettä on vaikea tulkita. Salavihaa?


90-luvun alun Martinelli-mekossa on kiinnostava selkä.


Kaverukset kahdelta vuosikymmeneltä, korviksina nastat.


Astiataivaasta, päivää. Arabian ja Rörstrandin vateja, taustalla Arabian Harlekin-sarjan kuppeja. Möhkäkalalautanen on käsinmaalattua Arabiaa ja uskokaa tai älkää, näitä oli Rovaniemen Kontissa kaksi. Kuinkahan kauan vielä, kun kerron tämän täällä? Hinnat olivat toki keräilytavaran arvolle sopivia, vaikka kirppistasolla, ei sentään antiikkiliikkeen tasolla.70-luvulta reipaskuvioinen patja ja vaaleanpunainen muovinen lampunvarjostin.Viimeiseksi vielä pari Lomonosovin eläintä.


Ja mitä itse ostin? Korutelineen halpispuolelta (5 kpl eurolla) löytyi yllättäen bakeliittisia rannerenkaita, keltaisia ja yksi vaaleanpunainen. Hametelineestä poimin tuotteen, jota voisi kutsua jo vakiohankinnaksi, hyvin istuva villakankainen kynähame - tällä kertaa 80-luvun Ragazzi-merkkiä ja kukonaskelkuvioinen (3,50 e). Astiapuolella olisi helposti kuluttanut kymmeniä jollei satojakin euroja, mutta pidin pääni kylmänä. Nyt sitten ikävöin sitä möhkäkalalautasta täällä tuhannen kilometrin päässä...

2 kommenttia:

 1. Kiitos käynnistäsi Vintikissä. Selvyyden vuoksi totean että Vintikki ei ole pelkästään kirpputori.
  Vintikki on kauppapaikka jossa kirpputorin lisäksi arvo-ja keräilytavaranosasto, vanhojen huonekalujen myyntihalli, urheilu- ja kalastustarvikkeiden sekä kenkien varastomyymälä. Lisäksi kauppapaikassa on 20 - paikkainen kahvio. Itse kirpputoriosasto ei ole mielestäni sokkeloinen, onhan se samassa hallissa joka on neliön muotoinen.
  Vintikin kirpputorin pöydät ovat normaalia suuremmat kooltaan (180 cm leveät). Harmillista on tosiaan se, että useat asiakkaat laittavat pöydän ääriään myöten täyteen. Liiallinen täyttö pilaa katsomisen ja ostamisen helppouden.
  Pieni panostus esillelaittoon moninkertaistaa myynnin.
  Tervetuloa toistekin Vintikkiin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, on totta ettei ole kirppisyrittäjän vika, jos myyjä tuo myyntiin koko suvun tavarat kerralla. Hyvää jatkoa Vintikille joka tapauksessa ja toistekin tulen, jos teillä päin liikun!

  VastaaPoista