torstai 9. toukokuuta 2013

Kemijärvi

Kemijärven kirpputoreista löytyy netistä vain hajanaisia tietoja. Paikan päältä löytyi neljä, joista vain yhdestä minulla oli etukäteen tieto; lisäksi oli joitain osoitteita, joissa olevia kirppiksiä ei enää löytynyt. Tosin olimme hieman kiireisiä, ja jotain saattoi jäädä löytämättä juuri siksi. Kertokaa lukijat kommenteissa, jos tiedätte muitakin kirppiksiä Kemijärveltä kuin tässä mainitut!

Ensimmäisenä silmiin osui Revontuli-kirppis Hallituskadulla. Jätimme auton sen eteen, ja saman tien huomasimme parkkipaikan toisella reunalla kaksi muuta kirppistä. Keskusta on aika pieni, mutta silti!Revontuli-kirppis oli valitettavasti kiinni. Tässä kaikki, mitä siitä näimme. Paikka vaikutti aika pieneltä, mutta tavaran laadusta ja hinnoista on mahdoton sanoa mitään.

Harpoimme sitten IHA-kirppikselle, jonkin kristillisen yhdistyksen pitämälle hyväntekeväisyyskirppikselle.


Kirpputori sijaitsee ilmeisesti vanhan kaupan tiloissa, ja tilaa todella riitti. Huonekalut, astiat, vaatteet - kaikki oli hyvin esillä. Kirppis tuntui avaralta, vaikka tavaraa oli paljon.

Tällaisen vanhan plyyshisen vuodesohvan olisin kelpuuttanut omakseni, jos ei olisi sellaisia maallisia murheita kuin tuhannen kilometrin kuljetusmatka ja tilanpuute kotona.


Olkihattukausi on juuri alkamassa!Kivoja värejä ja kuoseja löytyi vyö-, kenkä- ja kangasosastoilta.Mekoissakin oli muutamia herkkuja 50-luvulta alkaen. Ostin vaalean oliivinvihreän villaisen kotelomekon (8 e) ja pilkullisen puuvillaisen kesäpuvun (6 e); 50-lukulaisista yksi silkkinen (9,50 e) jäi väärän koon vuoksi ostamatta. Mekko-osastolla oli myös pari todella hienoa 70-luvun kotimekko/tunika-tyyppistä A-linjaista puuvillamekkoa.

Ompelutarvikkeita oli runsaasti ja mukana hauskoja herkkuja kuten pilkullista leveää kuminauhaa.
Sitten ne huonot puolet. IHA-kirppis oli kohtalaisen kallis, jopa kalliimpi kuin Pelastusarmeijat ja Fidat isoissa kaupungeissa. Astiapuolella oli erityisen hyvin tiedostettu vanhan tavaran ja merkkien merkitys.


Vaikka vanhaa Arabiaa niin hartaasti keräillään, ei minusta ole järkeä pyytää 30 euroa kannusta, jonka kahva on liimattu paikoilleen, tai kahta euroa kupista, jonka pohja on aivan krakeloitunut. Ainakaan lahjoitustavaraa myyvillä kirpputoreilla. Vai onko se yleisesti tapana?

IHA-kirppiksen seinänaapurina oli Vuokon kirppis -niminen hyllykirppis, joka ilmoitti ottavansa vastaan myös lahjoituksia hyväntekeväisyysmyyntiin.


Vuokon kirppiksellä oli pulaa tilasta. Jostain syystä myyntipaikatkin olivat ihan täyteen ahdettuja, vaikka siitä ei tietysti kirppis ole vastuussa vaan pöytien vuokraajat. Monilla pöydillä oli vain iso kasa tavaraa täydessä sotkussa. Kassan takana olevassa hyllyssä oli peltipurkkeja, osa ihan kivojakin, keräilyhinnoin.


Retrolapselle olisi saanut jalkineita.


Mutta eipä sieltä kovin paljon inspiraatiota irronnut. Ostin 60-luvun hameen, hinta 2,50 e.


Ajaessamme pois huomasimme vielä St1-huoltoaseman viereisessä liiketalossa Zildan lahjatavarakauppa-kirppiksen, joka sijaitsi kellokaupan yhteydessä ja jossa emme käyneet. Paikan tunnistaa keltaisista ikkunateipeistä, tarjonnasta ei ole mitään käsitystä.

2 kommenttia:

 1. Kempan kirppikset on omasta mielestä mahtavat: lämmöllä muistelen sunnuntaisia kirppisreissujani. Mutta joo, Vuokkis on aika sekava ja sotkuinen, mutta joskus onnistuu. Iha taas on toisaalta huono (aika kallis, osa kamoista reilusti ylihinnoiteltuja) mutta toisaalta mainio (olen löytänyt esim. useamman hyvän takin halvalla, mekot myös aika jees). Ihasta ostetut jutut on yleensä vähän parempia löytöjä joten niistä kehtaa maksaa enemmän.

  Lisäksi Kemijärvellä on kesäisin Varastotien kirppis auki, se on junaradan lähellä (mennään Rautian risteyksestä). Siellä on paljon kamaa, mutta itse en ole löytänyt mitään. Toisaalta olen käynyt vain ehkä kahdesti, kun taas Vuokkis ja Iha ovat vakkaripaikkoja. Vuokkiksen ja Ihan alapuolella on myös työttömien kirppis, mutta se on todella sotkuinen, kama oudosti hinnoiteltua sekä myyjät lähinnä kahvittelevat keskenään jossain nurkassa. Zildan kaupassa tietääkseni enemmän hänen itse tekemiään käsitöitä kuin varsinaistai kirppiskamaa. Revontuli-kirppis oli jossain vaiheessa lopettanut toimintansa, en kerennyt kertaakaan käymään.

  Kuitenkin Helsingissä asuvana kaipailen edelleen kotokirppiksiä. Parasta on niiden läheinen sijainti eli jos yhdessä ei nappaa niin sitten siirrytään toiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, crline! Varastotien kirppis oli hyvä lisä listaan. Kirppiksiähän tulee ja menee, ja voi olla, ettei tämäkään listaus ole enää ajantasainen (viitaten nyt esim. Revontuli-kirppiksen statukseen).

   Poista