torstai 20. elokuuta 2015

Forssan kirpputoreja

Forssa on kohtuullisen iso kaupunki neljän ison kaupungin risteyksessä (Helsinki, Turku, Tampere, Pori) ja lähellä on muitakin vaihtelevan kokoisia pitäjiä, joten sen luulisi olevan hyvä kirppiskaupunki. Forssassa onkin pari hyvässä maineessa olevaa hyllykirppistä, mutta kiertueellamme emme ehtineet niihin pistäytyä - varsinkin kun meillä on aina päämääränä ehtiä käydä kaikki kiinnostavat hyväntekeväisyyskirpputorit lävitse. Lisäksi Somerolla oli mennyt sen verran aikaa, että olimme Forssassa vain hetken ennen matkan jatkamista Jokioisille.

Forssassa on ainakin kolme hyväntekeväisyyskirppistä. Torin lähellä olisi vapaaseurakunnan lähetystori, mutta se on käyntipäivänä kiinni.


Aiemmalla käynnillä muutamia vuosia aikaisemmin paikka oli ihan mainio pieni lähetystori.

Fidalta löytynyt vanha lasten alusmekko

Fidan kirpputori on valitettavasti samanlainen kuin muutkin Fidat, hivenen kallis ja hivenen tylsä valikoimaltaan. Ehkä Fidoihin ei tule erikoisempaa kamaa tai sitten sitä ei päästetä myyntiin - tai sitten se viedään käsistä saman tien? Osaako joku selittää? Tällä kertaa löytyy vain 80-luvun sinisankaiset miesten aurinkolasit sekä järkiostos: hyvännäköiset ja oikeankokoiset miesten shortsit. Lisäksi perheen puolivuotiaalle löytyy hiukan lasten vintagea kuten nailoninen leveä alusmekko 50-60-luvulta. Lastentarvikkeet tuntuvat aika läpikolutuilta, ilmeisesti Fidalla käy paljon lapsiperheasiakkaita.

Fidalta jatkoimme uuteen tuttavuuteen, Syöpäyhdistyksen Solukkoon.


Kauppakadulla hiukan piilossa sijaitseva Solukko on suurehko ja mainio vanhan ajan hyväntekeväisyyskirppis, jossa tavara on suurelta osin halpaa eikä niin lajiteltua ja kuolleen siistiä kuin Fidalla. Paikan penkomiseen olisi mennyt enemmän aikaa kuin meillä oli käytettävissä, mutta ehdittiin silti ratsata suuri osa vaatteista, levyt, kasetit, elokuvat ja kirjat.

Ostoksia kertyy: kaksi Antti Tuurin romaania (osittain työtarkoituksiin, osittain ihan vain lukemiseen) sekä muita kiinnostavampia kulttuurikodin kirjoja, muutama englanninkielinen tietokirja, kuten Anthony "Kellopeli appelsiini" Burgessin laaja kurssikirja English Literature, muutama vhs-kasetti (lapsi nappaa Jurassic Park -sarjaan kuuluvan Lost Worldin, koska edellisellä viikolla oli käyty katsomassa Jurassic World, kaseteilla on sopuhinta, 20 senttiä kappale), muutama C-kasetti ja pari vanhaa vinyyliä. Vinkki muuten tuntemattomien kasettien ja levyjen osteluun: melkein kaikki on nykyään YouTubessa, kannattaa sieltä hakea biisit ennen ostopäätöksen tekoa. Nyt mukaan tarttuu tällä metodilla ainakin 60-luvun brittiläisen psykedeelisen The Herd -bändin sinkku "From the Underworld". Samalla säästyy turhilta ostoksilta, hyllyyn jää Solukossa Cat Stevensin albumi, joka YouTubesta tsekattuna kuulostaa tylsältä.

Astiapuolella on paljon vanhaa muovia, ostamme kaksi violettia Mepal Servicen 60-luvun kulhoa. Hauskoja peltitarjottimiakin olisi, mutta koetamme pidättäytyä hankkimasta niitä lisää. Vaatteista löytyy 1950-lukulainen taftinen jakku- ja leninkiyhdistelmä, joka vieläpä osui olemaan alessa, hinnaksi jäi 3,25 euroa. Juri löytää myös tyylikkään kermanvalkoisen kesäpusakan 70-luvun lopulta - näitä ei enää juuri näe! Vaatteita on kaiken kaikkiaan todella paljon, mutta suurin osa epäkiinnostavaa parin vuoden takaista muotivaatetta. Käsityöharrastajaa ilahduttaa löytää vanhoja ompelukaavoja, 1,50/kpl.

Solukossa oli palveltu retroa ja vintagea hakevaa asiakasta 

Lastenkirjojen seasta löytyy yksi Lucky Luke -albumi. Se maksaa 25 senttiä, koska lasten tavarat, joihin sarjakuvat ilmeisesti lasketaan, olivat puoleen hintaan.

Hiukan koominen hetki koettiin, kun Juri viime hetkellä nappasi cd-levyn, jossa oli house-klassikoita 80-luvulta (ks. video). Laarissa luki, että kolme levyä saa kahdella eurolla. Juri kysyi: "Mitä maksaa, jos ottaa vain yhden?" Myyjä: "No sitten ne on 50 senttiä kappale."Tämän jälkeen olikin pakko lähteä kahville ja jätskille sekä suunnata auto kohti Jokioisia, jossa odottikin ehkä reissun hienoin paikka! Stay tuned for more news!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti