torstai 13. lokakuuta 2016

Karkkilan kirppikset

Kesän suuren kirppismatkan purkaminen on jäänyt vähän retuperälle, mutta tässä nopea ja lyhyt katsaus Karkkilaan. Aikataulumme oli pettänyt emmekä ehtineet käydä kuin yhdellä kirppiksellä sekä yhdessä osto- ja myyntiliikkeessä.

Nuorisoliiton lehden juliste
70-80-luvun vaihteesta.
Kirjokaari-kirpputorillakin kävimme tosi nopeasti ja lapsi nukkui autossa, joten jouduimme vuorottelemaan. Tarjonta oli lähetystoreille tyypillistä, mutta mitään erikoista ei osunut silmiin (paitsi hieno ja tietenkin liian pieni 70-luvun valkoinen miesten pikkutakki, jollaisia ei enää juuri löydy). Hintataso vaikutti korkeahkolta. Ilmaislaarista löytyi hyvä kasa lastenkirjoja, joista osa oli kirjaston poistokirjoja. Tällä hetkellä Karkkilassa on ilmeisesti vain yksi toinen kirpputori,
Romuenkeli. Siellä emme tosiaan ehtineet käydä. Täällä on Romuenkeliä ehditty arvioida.


Osto- ja myyntiliike Retro & Romu sijaitsee hienossa vanhassa liiketilassa aivan kadun varressa. Jo ulkonäkö alkuperäisine ovineen houkuttelee. Retro & Romun tarjonta oli asiantuntevasti valittua tyylikästä skandinaavista muotoilua: huonekaluja, astioita, jonkin verran kankaita ja muuta. Kaupan edessä on hieno suora vanhoja polkupyöriä hyvässä kunnossa, mummopyörästä 70-luvun rossipyörään. Myytävänä on myös vanha SDNL:n Toveri-lehden juliste, kovaan hintaan 40 eurolla. Olisi jännä kuulla, onko se mennyt sittemmin, kysyntää ei varmaankaan ole kovin paljon, vaikka omalla tavallaan hieno ja hauskakin juliste on.

Kaj Franckin suunnittelemaksi sanottu tuhkakuppi.
Matkabudjetti ei ole suurensuuri, mutta Juri innostuu ostamaan Kaj Franckin suunnitteleman tuhkakupin, johon on painettu Puutalo-nimisen firman tyylikkäästi piirretty mainos. (Tähän tulee mahdollisesti lisää kuvia toiselta koneelta, mutta don't hold your breath.)

1 kommentti:

  1. Kiitos näistä! Itse rakastan kirpputoreja. Meillä olisi myös jotain semmoisia etsinnässä Turusta. Aion kesällä mennä sinne muutamaksi päiväksi, ja meillä olisi suunnitelmissa käydä tekemässä löytöjä kirpputorilla. https://www.wanhanestori.fi/

    VastaaPoista