tiistai 6. elokuuta 2013

Teuva

Teuva oli paikkakunta, jonka sijainnistakin meillä oli vain hämärä käsitys ennen kesän suurta kirppiskiertuettamme. Paikkakunta on Etelä-Pohjanmaalla lähellä Kaskista, jossa yövyimme, joten päätimme poiketa katsomassa. Kylällä oli ennakkotietojen mukaan kolme kirppistä, ja löysimme vielä yhden lisää. Niiden sijainti toisiinsa nähden on optimaalinen: kaikki sijaitsivat tässä yhdessä ja samassa risteyksessä!


Kuvassa vasemmalla näkyvässä talossa oli hyllykirppis Muistojen taika, sen takana olevassa talossa vapaaseurakunnan kirpputori, punaisesta ständistä oikealle jäävässä talossa seurakunnan lähetystori sekä kesäkirppis ja kahvila, jota pyörittivät paikalliset lukiolaiset kesätyökseen.


Seurakunnan lähetystori oli aika piilossa talon takana, mutta se kannatti etsiä ja löytää. Paikassa oli mukavaa vanhan ajan lähetystorin tunnelmaa, ystävällinen palvelu ja sitä paitsi kassitarjous: viidellä eurolla sai kerätä kassin täyteen kaikkea tavaraa - kirjat, levyt, astiat ja muut kuuluivat siis samaan kassiin kuin vaatteet ja asusteetkin. Meidän kassiimme tuli parit naisten 60-70-luvun nahkakengät, pari vyötä, uimapuku, pannunalunen, lapsen sandaalit (jotka olisi pitänyt ostaa muutenkin - harvinaisen käytännöllinen löytö!), miesten paitoja sekä muutama vinyyli (mm. Salt'n'Pepaa hiphop-nostalgikoille). Kirjahyllystä olisi voinut napata vielä jonkin osan Matti Klingen kirjoittamaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan historiaa, mutta ison kirjan kantaminen ei napannut. Poislähtiessä kassiin solahtaa myyjän suosiollisella luvalla 80-luvun dinosaurusmuki pojallemme.

Kesäkirppiksen idea on hyvin sympaattinen. Mielellään olisimme tukeneet nuoria yrittäjänalkuja. Valitettavasti pienenpuoleiselta hyllykirppikseltä ei löytynyt meille mitään sopivaa; paikka kannattaa kuitenkin katsastaa, jos perheessä on pikkulapsia. On toki mahdollista, ettei tämä kirppis ole kauan aukikaan, kun koulujen alku lähestyy.


Kesäkirppikseltä harpoimme kadun yli Muistojen taikaan, joka sijaitsi kivassa vanhassa liiketalossa. Saalis tosin jäi laihaksi: emme ostaneet mitään. Juri harkitsi hetken Ramones-leffaa Rock'n'Roll High School, jota joku myi dvd:nä neljällä eurolla, mutta ei sitten sekään riittävästi innostanut.


Viimeiseksi kohteeksi jäi vapaaseurakunnan kirpputori. Se sijaitsee seurakunnan kiinteistön takana. Tilaa ja tavaraa oli mukavasti, ystävällinen myyjä tarjoili suklaakonvehteja. Ostimme ainakin Sudenpentujen käsikirjan pojalle ja Arabian Kilta-sarjan pyöreän kannellisen purkin (jolle kävi kotona kehnosti: kansi halkesi ja joutui roskikseen). Lisäksi löytyi kaksi miestenpaitaa, joista toinen oli Markku Pirin suunnittelema! Tällaiset design-löydöt tekevät aina hyvälle tuulelle.


Tällaiset kivat tsekkiläiset kupit olisi vapaaseurakunnan kirppikseltä vielä voinut ostaa, mutta kuten näissä helposti käy, emme jaksaneet ruveta raahaamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti